ИЗРАСТВА? НЕ?… ИЗРАСТВАНЕ! С НЛП? Невро-Лингвистично Програмиране

В-света-в-който-живеем-всички-искаме-да-постигаме-все-повече-и-повече-успехи 

В света в който живеем всички искаме да постигаме все повече и повече успехи. Някой искат по-хубава кола, по-голямо жилище, други повече пътувания, по-добър #партньор, повече пари. Голям  процент от тези хора обаче, не знаят как да го постигнат.

Оплакват се, че #успелите са имали #късмет, уповават се на #вярвания, че така им било предопределено, ядосват се, че живота им не е такъв, какъвто искат да бъде. 

Но колко от вас са се замисляли,  дали неуспехът в живота ви се дължи единствено на това, което сте вие самите? Всяка една фирма расте нагоре, когато полага усилия да подобри това, което предлага. Същото е и с нас хората. Ако ние не подобряваме и актуализираме нашите умения и качества, няма да изкачваме висини.

Днес ще разгледаме #навиците, които ни пречат да получим това, което искаме и да израстваме личностно.

  1. Навикът да #отлагаме. Мечтаем да сме с хубава фигура, а винаги започваме да спортуваме от „следващия понеделник“. От този същия понеделник започваме и здравословното хранене. Постоянно си намираме #извинения, че сме много заети, че имаме деца, че ходим на работа. Винаги се намира начин, стига да имате желание. Разберете, че колкото повече отлагате, толкова повече закъсняват вашите резултати. 
  2. Аз не #мога. Всеки човек е способен да извърши подвизи, за които не е подозирал, че може.  Ако вашите съюзници са силна мотивация, непреодолимо  желание – нищо не може да ви спре. Щом другите могат, значи и вие можете. 
  3. Страхът от провал. Колко от вас са се отказали от някоя идея, само защото сте се страхували да не се провалите.  Няма как да разберете, дали един уред работи, ако не го пробвате. Няма как  да разберете, дали ще успеете, ако не направите крачка напред.  Почти всички от най-успелите хора на света са се проваляли доста пъти преди да успеят. Всеки един провал е натрупан опит.
  4. Зона на #комфорт. Няма как да се запознаем с нови хора, ако не посетим различно място. Няма как да израстваме личностно, ако не излезем  от зоната си на комфорт. Страх вие да говорите пред много хора – направете го. След това ще се чувствате еуфорично и вече ще знаете, че можете всичко. 
  5. Нашето #обкръжение. Доказано е, че човек е съвкупност от петте най-близки хора с които общува всекидневно.  Така че се огледайте във вашето обкръжение и помислете какво можете да научите от тях. Ако не сте доволни, потърсете хора, които са постигнали това, което искате и извличайте максимума от информация. 
  6. Мисли. Какви са вашите #мисли? Ако мислите отрицателно, отрицателни неща ще ви се случват. Нашите мисли влияят на поведението ни. Например, ако смятаме, че сме некадърни, така се и държим. И не получаваме работата, която искаме.  
  7. Цели. Определете вашите #цели и ги запишете. Целите задават посоката. Когато знаете целите, много по-лесно можете да определите какво точно ви е нужно, за да ги постигнете. 
  8. Инвестирайте в себе си. Инвестирайте в нови пътувания, нова дреха, нова храна. А най-добрата инвестиция, която можете да направите за себе си е да инвестирате в #образование.
  9. Чуждо мнение. Колко пъти сте се отказвали от някоя идея, защото някой ви е подхвърлил, че е глупава?  Хората имат навика да дават непоискани съвети. Послушайте вашето шесто чувство и не споделяйте плановете си на всички.
  10. Не се отказвайте. Всеки човек може да получи това, което иска стига да не се отказва. Ако желанието е силно, ще направите всичко, за да сбъднете мечтите си.

Автор: Росица Барганска – FB : PsychologistRosiBarganska

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!