ЗА #ХЕМИСФЕРИТЕ НА МОЗЪКА И #КОРОНА ВИРУСА

 

 За Хемисферите на мозъка. И Корона вирусът.

“И да знаеш, от тази Корона разбрах, че българите са повечето с дясно движение! Аз завивам на дясно да ги заобиколя, но… и те!” – каза съседката иззад маската си, точно преди вратата на асансьора да се затвори.
Замислих се какво има предвид…

Действително, повечето хора са десняци.
Ходенето пеш, не предполага ляво и дясно платно и спазване на правилата за движение.
Всички знаем и, че при различните хора, различните хемисфери на мозъка са развити в различна степен и е възможно едната да преобладава.
И все пак… Ще цитирам проф. д-р Георги #Лозанов: (#сугестопедия, #сугестология). ”Никой и нищо в този космос не е абсолютно изолиран, а е във взаимодействие. Но безкрайно различните форми на взаимодействие, всъщност са безкрайно различни форми на комуникация.”

Ето защо, обяснението за мен е #РАПОРТ-а. (термин от #Невролингвистичното програмиране) и #синхронизацията ни с другия, която осъществяваме чрез #НевербалнатаКомуникация *(позицията и движението на нашето тяло, нашите поглед, мимика и #жестове).

По всяка вероятност съседката дава невербални сигнали на хората, че ще завие на дясно и те завиват в свое дясно (нейно ляво), за да се разминат благополучно.

И в доказателство, да направим един лесничък тест: моля, погледнете набързо картинката приложена на линка по-долу в публикацията (@Science source). Какво животно виждате? Глава на тигър или маймунка висяща на клон?
https://www.facebook.com/photo/?fbid=1932691796867921&set=a.140102816126837

*Ако виждате главата на тигър, по-всяка вероятност по-активното у Вас #полукълбо на мозъка е лявото. Тоест, Вие сте по-аналитичен човек, фокусиран върху логика, цифри, цели, план, резултати.

* Ако виждате маймунка на клон, то дясното полукълбо на #мозъка ви е по-активното. Тоест, Вие сте креативна, спонтанна личност, която се доверява на интуицията си, вместо на критичното мислене. Пътуването за Вас е по-важно от целта.
* Колко от вас видяха тигъра? Може да напишат в коментар Т.
* Колко от вас видяха маймунката? Може да напишат в коментар М.

И в заключение:

Дали повечето видяхте тигър, както моята съседка предположи?
Особено в нашата творческа аудитория, поне аз, съм убедена, че не!

Да видим! Думата е ваша за коментар!

Автор: Радосвета Гюлева, #НЛПтреньор
#СПОДЕЛЕНОСРАДОСТ, #НЛПБългария, #Невропродажби, #РадосветаГюлева, #neurosalestraininginstitute, #Хемисфери

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!

Share This

Share this post with your friends!